Welkom bij BDO

Van harte proficiat aan al onze Europese Kampioenen 2018! BDO is fier op alle behaalde resultaten van onze deelnemers tijdens Eurodance 2018. "Samen in beweging" Resultaten vinden jullie op de site van EFDO.

Tornooi Resultaten

Belgische kampioenen 2018 Via onderstaande link kan je de Belgische Kampioenen 2018 downloaden. Belgische Kampioenen 2018  Hier vind je alle tornooiresultaten & ranglijsten van seizoen 2017 - 2018  Ranglijsten Via onderstaande links kan je de ranglijst van seizoen 2017 -2018 downloaden. Ranglijst 17-18 Tornooi resultaten 2017-2018 Via onderstaande links kan je…

Contacteer ons

Els Withofs Phone: +32 472 56 50 75 Email: info [@] bdovzw.be

VOLG ONS OP FACEBOOK

Dansdiciplines

Garde & Showdans

Hieronder vindt je een algemeen overzicht van alle dansdiciplines die het BDO aanbiedt.

MARS

Onder mars verstaan we de dansen die effectief op marsmuziek gedanst worden (4/4 maat). Mars wordt meestal in groep gedanst. Simultaniteit is bij dit soort dansen een must en het nodige temperament zorgt voor de finishing touch. Rechte lijnen en hoekige reflexbewegingen zijn kenmerkend voor een goeie marsformatie.

GARDE

Vergeleken met mars is garde veel eleganter, waardoor er verschillende disciplines mogelijk zijn. De muziek is in principe polkamuziek (2/4 maat). In deze discipline worden acrobatie, choreografie, spagaten, complexe arm- en beencombinaties smaakvol gecombineerd.

GARDE MET TILFIGUREN

FREESTYLE

Freestyle groepeert de overige genres. Veelal komen hier dance nummers in voor en komt het erop aan om de jury te imponeren met authentieke choreografie, lichaamstaal en vernieuwende danstechnieken. Door sfeervolle choreografie en het accentueringen van passages in de muziek tracht men emoties op te wekken.

MODERN

Moderne showdansen leunen wellicht het meest aan bij jazzdance. Hierbij zijn er een aantal verplichte elementen per dans. De dansen zijn pittig en up tempo, de kledij is strak en vormt met haar kleuren en vormen een mooi geheel met de synchrone bewegingen.

KARAKTER

Bij de karakter showdansen wordt er een thema uitgebeeld. Noodzakelijk hierbij is een aangepaste kledij en het goed benutten van de lichaamstaal om het publiek te imponeren.