Welkom bij BDO

De tijdsplanning voor het tornooi van 22/12/2018 staat online,   Zie "Ledeninformatie"

Tornooi Resultaten

Hier vind je alle¬†tornooiresultaten & ranglijsten van seizoen 2018 - 2019 Ranglijsten Via onderstaande links kan je de ranglijst van seizoen 2018 -2019 downloaden Ranglijst 18-19 Tornooi resultaten Via onderstaande links kan je de tornooi resultaten van seizoen 2018 - 2019 downloaden. Tornooi Kick-Off BDO 17-11-18        …

Contacteer ons

Els Withofs Phone: +32 472 56 50 75 Email: info [@] bdovzw.be

VOLG ONS OP FACEBOOK

Dansdiciplines

Garde & Showdans

Hieronder vindt je een algemeen overzicht van alle dansdiciplines die het BDO aanbiedt.

MARS

Onder mars verstaan we de dansen die effectief op marsmuziek gedanst worden (4/4 maat). Mars wordt meestal in groep gedanst. Simultaniteit is bij dit soort dansen een must en het nodige temperament zorgt voor de finishing touch. Rechte lijnen en hoekige reflexbewegingen zijn kenmerkend voor een goeie marsformatie.

GARDE

Vergeleken met mars is garde veel eleganter, waardoor er verschillende disciplines mogelijk zijn. De muziek is in principe polkamuziek (2/4 maat). In deze discipline worden acrobatie, choreografie, spagaten, complexe arm- en beencombinaties smaakvol gecombineerd.

GARDE MET TILFIGUREN

FREESTYLE

Freestyle groepeert de overige genres. Veelal komen hier dance nummers in voor en komt het erop aan om de jury te imponeren met authentieke choreografie, lichaamstaal en vernieuwende danstechnieken. Door sfeervolle choreografie en het accentueringen van passages in de muziek tracht men emoties op te wekken.

MODERN

Moderne showdansen leunen wellicht het meest aan bij jazzdance. Hierbij zijn er een aantal verplichte elementen per dans. De dansen zijn pittig en up tempo, de kledij is strak en vormt met haar kleuren en vormen een mooi geheel met de synchrone bewegingen.

KARAKTER

Bij de karakter showdansen wordt er een thema uitgebeeld. Noodzakelijk hierbij is een aangepaste kledij en het goed benutten van de lichaamstaal om het publiek te imponeren.